Pontosan 1 hete ért véget a 66. SHS

2017. október 13., 08:40
Cikkünkben összefoglaljuk ezt a felejthetetlen két napot!

EGYETEMI (SPORT)CSÚCSTALÁLKOZÓ

66. Sportszakos Hallgatók Sporttalálkozója

 

Több évtizedes múltra tekint vissza az egyetemi hallgatók sportjának kiemelkedő eseménye, melyen jelenleg a sportszakos hallgatók mérik össze tudásukat atlétikában, úszásban, férfi kosárlabdázásban, női kézilabdázásban, mix röplabdázásban és kispályás labdarúgásban. A sportszakos képzést folytató hazai egyetemek egymást váltva vállalják a nagyszabású versenyprogram házigazdai szerepét, mely 2017-ben az ELTE Savaria Egyetemi Központ Sporttudományi Intézetére hárult. A monstre programon 7 egyetem 60-62 fős küldöttségei vettek részt a Testnevelési Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Szegedi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Eszterházy Károly Egyetem, Eger és az Eötvös Loránd Tudományegyetem – Szombathely képviseletében. A 435 résztvevővel lebonyolított versenysorozatot a helyi Sporttudományi Intézet oktatói, a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szervezői-edzői és nagyszámú szombathelyi hallgató áldozatos munkával tették emlékezetessé.

Október 5-én 13,00 órakor tartott technikai értekezleten történtek a sportági sorsolások, melyet a versenysorozat ünnepélyes megnyitója követett. Dr. Németh István rektorhelyettes az ELTE, Koczka Tibor alpolgármester a város és dr. Székely Mózes főtitkár a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség nevében köszöntötte a hagyományos sporttalálkozó résztvevőit. Halász Bence főszerepet kapott: a szervezők kiváló kalapácsvetőjüket (junior világbajnok, UNIVERSIADE 4., világranglista 4.), példamutató hallgatójukat választották a rendezvény „arcának”. Csütörtök délután és péntek délelőtt szinte non-stop küzdelmeket láthatott a népes közönség. A mérkőzéseken hatalmas küzdelmeket, szép megoldásokat, kiemelkedő sportszerűséget tapasztalhatott a szakértő néző. Bőven volt örömre ok a hazai csapatok mérkőzésein, hiszen kosárlabdázásban és kispályás labdarúgásban magabiztosan meneteltek a végső győzelem reményében, de a röplabdások is várakozás felett teljesítettek. A korábbi éveknek megfelelően teljesítettek a szombathelyi atléták, a várakozásnál jobban az úszók.

Eredmények és díjazottak:

Kézilabdázás női        (Egyetemi Sportcsarnok)

  1. Testnevelési Egyetem            2. Szegedi Tudományegyetem                                               3. Pécsi Tudományegyetem …….. 7. ELTE – Szombathely

Legjobb góllövő:        Bíró Eszter (TE - 24 gól)

Legtechnikásabb játékos: Papp Zsófia (Szegedi TE)

Kosárlabdázás férfi                (Gépipari Szakközépiskola)

  1. ELTE SEK – Szombathely                2. Nyíregyházi Egyetem                                            3. Eszterházy Károly Egyetem, Eger

Legeredményesebb játékos: Földesi Norbert (Nyíregyházi E.)

Legtechnikásabb játékos: Czukor Bence (ELTE SEK – Szombathely)

Röplabdázás mix        (Kanizsa D. Gimnázium terme)

  1. Nyíregyházi Egyetem                  2. Eszterházy Károly Egyetem, Eger

      3. Pécsi Tudományegyetem    4. ELTE SEK – Szombathel y

Legjobb férfi játékos: Germuska Péter (Eszterházy K. E., Eger)

Legjobb női játékos: Kovács-F. Fanni  (Szegedi TE)

Kispályás labdarúgás (Városi Sportliget)

  1. ELTE SEK – Szombathely                      2. Pécsi Tudományegyetem                           3.  Nyíregyházi Egyetem

Legjobb kapus: Bagi Bernát Pécsi TE)

Legjobb játékos: Rácz Bence (ELTE SEK – Szombathely)

Atlétika:          (Városi Atlétikai Centrum)

            14 versenyszámban mérkőztek meg a 7 egyetem női és férfi versenyzői. A szép őszi napsütésben jó hangulatú versenyt láthatott a közönség, melyet Kívés István kommentárjai színesítettek. Versenybírói vizsgát tett hallgatók végezték a verseny szervezését.

A verseny legjobb férfi eredményét Boda Boldizsár (ELTE SEK – Szombathely) érte el a 100 m síkfutásban mutatott 10,7-es eredményével és győzelmével. Boda oroszlánrészt vállalt a szombathelyiek váltógyőzelméből is (44,8 mp). A nőknél Zajácz Petra (Nyíregyházi E.) távolugró eredménye (560 cm) ért a legtöbbet a pontérték táblázat szerint. A hazaiak női 4x100 méteres váltója (52,0 mp), Halász Bence súlylökő eredménye (15,09 m) és Gyurácz Réka súlylökése (11,48 m) ért ezüstérmet. Varga Nikolett szerzett még egy szép bronzot (távolugrás – 540 cm).

Úszás              (Városi Fedettuszoda)

Gördülékeny, gyorsan pergő versenyt láthatott a szépszámú közönség. A 7 egyetem versenyzői motivált versenyzést mutattak, különösen a váltószámokban láthattunk kiélezett küzdelmeket. Az elektronikus időmérés hiánya érződött.

A Testnevelési Egyetem hallgatói szinte taroltak: megnyerték mindhárom váltószámot és 4 egyéni versenyszámban is diadalmaskodtak. Velük csak a nyíregyházi Szurovj-Csák Ivett vehette fel a versenyt két egyéni győzelmével. Az ELTE SEK – Szombathely hallgatóinak egy ezüstérem (Hajmási András - 50 hátúszás), egy egyéni (Biky Gábor 50 m pillangó) és két váltóbronz, valamint három 4. hely jutott (Szabó-Thomka Hanna – 50 m gyorsúszás, Buti Nikolett – 50 m mellúszás, férfi vegyesváltó). Ez a teljesítmény jobb volt, mint az előző évek eredményei.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar