Rangadó előtt Mészáros Mátéék!

2017. december 16., 11:30
A csapatkapitányt kérdeztük a Ricsilla meccs előtt.

 

Az év utolsó fordulója jön. Így körülbelül fél távnál, mi a véleményed a társaság eddigi eredményeiről?

A társaság nagyon egyben van. Minden edzés presztízs csatákat és párharcokat hoz, ami emeli a foglalkozások színvonalát. A mérkőzéseinket rendre nagy fölényekkel tudjuk megnyerni, ám sosem vagyunk elégedettek. A csapat szempontjából teljesen másodlagos hogy 1, vagy 50 ponttal nyerünk, mindig akadnak olyan hibák, amiket meg lehetett volna előzni, és természetesen azért dolgozunk, hogy ezek se legyenek. Az NB2-es bajnokságban jelenleg 8 győzelem és 0 vereséggel állunk.

 

 

Ismét egerszegi csapat érkezik Szombathelyre. Lesznek ismerős arcok?

Természetesen. Az ellenfél csapatából minden játékost nagyon jól ismerünk, hiszen számtalanszor játszottunk már ellenük, és többekkel egy csapatban voltunk a ZTE utánpótlásába.

 

 

Egy jó formában lévő csapatot fogadtok, mit kell tudni Róluk?

Tisztában vagyunk az erősségeikkel és a gyengeségeikkel egyaránt. A csapatot két részre tudnám osztani. Vannak minden hájjal megkent rutinos NB1/A csoportot is megjárt játékosok, akikre a csapat épül. A cserepadon inkább epizódszereplő fiatal játékosok foglalnak helyet. Kellemetlen kosárlabdát játszanak, de a tavalyi évekkel ellentétben mi alaposan megerősödtünk és a lehető legjobb módon felkészültünk a játékukból.

 

 

December 16.-án lesz a mérkőzés, mennyire érzed magadon, a csapaton, hogy már inkább a karácsony jár a fejekben. Vagy erről szó sincs?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondolunk a karácsonyra, de ezt teljesen ki tudjuk zárni az edzések és a mérkőzéseink alatt. A csapat tagjai nagyon sok ideje kosárlabdáznak már és, így ez nem lehet faktor. Mindenki maximálisan koncentrált az év utolsó meccsére.

 

 

Végezetül mi kell, ahhoz, hogy hazai pályán veretlenek maradjatok az idén?

Azt kell kihasználnunk, amiben sokkal jobbak vagyunk. Értem ez alatt a sebességet és a mélyebb rotációs lehetőséget. Ha egy álló háborúba visszük bele magunkat abba ők jobbak, de ezt mindenképpen el szeretnénk kerülni és csapattársaim nevében mondhatom, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy veretlenül zárjuk az évet!


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar