Restart Fesztivál szombathelyi érmekkel!

2019. július 09., 11:10
Kövecses Patti és Giricz Eszti is remekül érezte magát a zalaegerszegi versenyen!

 

Kövecses Patti élmény beszámolója:

Sok mindent nem tudtam a versenyről, őszintén Tasnádi Reni mesélt róla az egyik kosaras fellépésünk után. Több sportág megmérette magát és a fesztivál jelleg is felkeltette az érdeklődésünket. A júliusi időpont nem kedvezett, hogy csapatot indítsink, mert a lányok legtöbbje már haza költözött a nyárra. Végül egy egyénizőm lett, akinek vállaltam a felkészítést, és akivel egész júliusban gyakoroltunk. Mindenben segítettem Neki, ahol tudtam, nevezés, versenyszabály, koreográfia kitalálása és a szó szoros értelemben együtt edzettem vele. Én már évek óta nem versenyzek, – volt egy komoly térdsérülésem – de edzeni szívesen beállok. Sajnos a verseny előtt néhány nappal lemondta a fellépést így volt egy nevezés, de nem volt versenyző. Komoly döntést kellett hoznom, hisz pontosan 3 éve és 3 hónapja nem jártam verseny közelében sem. Fizikailag teljesen rendben vagyok, hisz a foglalkozások és edzések során is végig edzek a lányokkal, tehát inkább a lelkemet viselte meg a sérülés, ezért volt számomra egy nagy döntés, hogy én induljak el a versenyen. Rengeteget segített ebben Tasnádi Reni, aki minden papírmunkát, szervezési mizériát félretolva elintézte, hogy ott lehessek a színpadon.

Szombat reggel érkeztünk meg Zalaegerszegre, a verseny helyszínére, ahol először jártam, így jól jött az a pluszfél óra hogy megnézzem a színpadot, „bejárjam” azt. A főtéren volt a rendezvény, ahol rengeteg futóval és biciklizővel találkozam, ám a II. Restart Festival egy kicsit extrémebb sportokat mutatta be. Volt crossfit, katonai toborzás, box és küzdősport gála, BMX és zumba bemutató, de volt rúd- légtorna verseny is. A több napos a rendezvényen mindenki megtalálhatta a kedven sportágát, de nekem a fent felsoroltak tetszettek a leginkábba, illetve ami megfogott, hogy szombat délelőtt milyen sportos élet van a város főterén. Sok érdeklődő volt, aki csak megnézte a táncosokat, vagy a többi sportágat.

Maga a tancverseny is szimpatikus volt számomra. Remek szervezés várt minket és  a lebonyolítás is profi volt. Több kategóriában versenyeztünk: látvány tanc/disco tanc/fitnesz show/ utcai táncok stb... Külön korcsoportok is voltak, nagyon sok lelkes táncost és táncosnövendéket láttam ezen a hétvégén. A zsűriben foglalt helyet Sulyok Virág tanárnő, aminek amúgy nagyon megörültem, nem tudtam hogy ott lesz de kellemes meglepetés volt Őt is látni. Kicsit megnyugtató pont volt a zsűriben. Több profi versenyem volt a sérülésem előtt, de ott sem találkoztam ilyen díjazással, mint ami itt volt. Nagyon szép érmet kaptak a dobogós helyezettek, illetve egyedi kupa és oklevél is járt Nekik. A szerevezők megadták a módját, dobogó is volt, méltó díjkiosztásban volt részünk, ami szerintem nagyon fontos, és itt megvolt:)

Összeségében szuper nap volt, engem anyukám kísért el, jó volt ennyi idő után nekem színpadra lépni, viszont jövőre nagyon-nagyon szeretném az egész csapatot elhozni. Helyük van itt, és most már kell nekik egy kis megmérettetés.

Patti mellett volt a versenyzők között még egy szombathelyi – Eszti győri, de Szombathelyen jár egyetemre – versenyző is Giricz Eszter személyében, aki a fitnes – show kategóriában indult. Őt is megkérdeztem az élményiről.

Fitnesz – show kategóriában indultál a II. Restart Festiválon. Miért pont ezt választottad?

Fitnesz show kategóriában akrobatikus és erőelemeknek kell lenni. A koreográfiám ezeket az elemeket tartalmazta, így ezt a kategóriát választottam.

Honnan értesültél a versenyről?

Tasnádi Renáta hívta fel a figyelmemet a versenyre. Az egyetemről ismerjük egymást, nagyon jóban vagyunk, így tudta, hogy egy kis táncra nem mondok nemet. Ő mesélte, hogy Fesztivál jellegű lesz a hétvégi verseny és nagyon tetszett a szabadtéri lebonyolítás is.

Milyen feladatok vártad rá, miből állt a verseny?

Sok újdonság nem várt rám, hisz több éve – egész pontosan 2008 óta – versenyszerűen táncolom. A versenyen a begyakorolt koreográfiát kellett előadni, ami jól sikerült. Semmi különleges nem volt a felkészülésmben, megcsináltam a fellépés előtti este a szokásos szeánszomat.

Hogy készültél fel a versenyre?

A koreográfia 2018-ban készült, így nem kellett új elemeket betanulnom. A verseny előtti héten három, négy alkalommal próbáltam el, és hát az eredmény magáért beszél.

Kövecses Patti mondta, hogy számodra ez volt a levezetés, eddig is hasonló versenyeken indultál?

Tavaly augusztusban döntöttem el, hogy befejezem immár véglegesen a versenytáncot, de mai napig nem tudok tőle elszakadni. Imádok fellépni a színpadra és a nézőktől is sok energiát kapok, ezért szakadok el nehezen. Sajnos az akrobatikus táncban 20 évesen már öregnek számítasz, rád aggatják a kiöregedtél címkét. Az egyetemen új kihívások után néztem és meg is találtam a szertorna személyében, ahol az a célom, hogy állandó csapattag lehessek. Mindkét szerelmem sok energiát kíván, így a szertorna mellett döntöttem, de azért néha kapható vagyok egy kis táncra is.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar