Sákovics Péter Racketlon Világbajnok lett párosban!

2018. május 15., 08:32
Az ELTE PPK Sporttudományi Intézet oktatója, Sákovics Péter fantasztikus sikert ért el.

Két nap, három kategória, tíz mérkőzés, húsz pályán töltött óra, két VB arany és egy ezüst. Ezek Sákovics Péter VB szereplésének adatai.

A szombathelyi racketlonos eredetileg csak a +50-es kategóriában tervezte indulását, de a prágai versenyen a csehek legjobbja rávette a +55-ben való indulásra majd az utolsó pillanatban a magyar Nándori Levente kérte fel partnernek a +45-ös kategóriában. Mindez előre vetítette a sérülés lehetőségét, az eredménytelen szereplést is a rengeteg mérkőzés miatt. Ehhez képest Sákovics pályafutásának legeredményesebb VB-jét produkálta úgy, hogy a +50-es kategória döntőjét meccslabdáról veszítették el.

Eredmények:

A +45-ben egy német párost, majd egy német-svájci duót kellett legyőzni a racketlon sportban már most legendának számító Nándori Levente- Sákovics Péter magyar párosnak. Nos, az előbbit +15, az utóbbit pedig +19 ponttal győzték le és jutottak be a döntőbe, ahol egy finn-holland egység várt rájuk. A döntő:

                                               Asztalitenisz Tollaslabda Squash Tenisz                                                      

 HUNLevente Nándori          +20            21-13          15-21           21-15      14-2 
 HUNPeter Sákovics 

  NEDTaavi Suorsa
 FINJuho Vuorinen 

 

A +50-ben Sákovics a soltvadkerti Károlyi Tiborral indult és a döntőbe vezető úton elsőként egy dán párost 13 ponttal, majd egy németet pedig 9 ponttal ejtett ki a versenyből és ez már finálét ért, ahol a svédek legjobbjaival kellett megküzdeni. A magyar duó hektikusan játszott, de Sákovicsnak ez volt a tízedik meccse, aznap pedig a harmadik döntője és itt már a fáradás jegyeit lehetett látni. Ennek ellenére szenzációs tenisszel ledolgozták a hátrányt és meccslabdához jutottak, de az ellenfél adogatott. Az első adogatás háló, majd a második remegős, keretes szerva a vonalon megcsúszik és ezzel oda a triplázás lehetősége is.

A döntő:

                                                               Asztalitenisz Tollaslabda Squash Tenisz

 SWEMagnus Edby             +2               18-21                21-11            21-13     7-20            
 SWEPeter Söderström 

  HUNTibor Karolyi
 HUNPeter Sákovics 

A +55-ös kategóriában a csehek legjobbja volt Sákovics partnere, aki nagyon jól kiegészítette a szombathelyi racketlonost kiváló tollaslabdájával. Ebben a korosztályban két svéd és egy német párost kellett legyőzni a világbajnoki döntő eléréséhez és ezt magabiztosan produkálták is.

A másik ágon a németek legjobbja, Sákovics nagy riválisa várt a magyar cseh duóra, ami nagy meccset ígért. A nézőknek nem kellett csalatkozniuk, mert minden számban minden ponttért ádáz harcot folytattak a felek. A döntő:

Asztalitenisz Tollaslabda Squash Tenisz

 CZERichard Hobzik [2]                    +2               11-21                21-10            23-25     21-18  
 HUNPeter Sákovics 

 GERJoachim Gersdorf [1]
 GERFrank Kleiber 

 

Ezzel a két VB arannyal Sákovics Péter immár 11 világbajnoki címet tudhat magáénak, a VB ezüstérmek száma pedig 12-re duzzadt a 3 VB bronz, a 2 EB arany és 1 ezüst mellett.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar