SEK DANCE CREW online formában

2020. december 15., 19:27
Egyesületünk hiphop tánccsapatának vezetőjével beszélgettünk. Kövecses Patti és csapata meséltek arról, hogy miként telnek az online órák, s hogy kivitelezhető egy táncóra a szobában.

Hogy néznek ki jelenleg az edzéseitek?

Jelenleg heti két alkalommal tartok edzést a lányoknak, amiből az egyik alkalom inkább ilyen csacsogós, tervezgetős videóbeszélgetés. A másik órán pedig az eddigi koreográfiákat vesszük újra, ugyanis készülünk egy projekttel, amit decemberben sajnos nem tudtuk megvalósítani, így elnapoltuk. Mindenki otthonról nyomja, sokan zenével hangolódnak rá az edzésre, de akkor is belépnek az órába, ha éppen betegek, vagy fáradtak és lelkileg támogatják egymást.

  

Mik az első hetek tapasztalatai?

Szerintem nagyon gördülékenyen megy, persze a rugalmasság és a türelem kell, hogy dolgozzon mindenkiben, mert nekem sem egyszerű a többi táncórával, a sulival és a munkával összeegyeztetnem. Úgy érzem, hogy sokkal lazábban táncolnak otthon. Leírják ők maguk is, hogy kevesebb a gátlás a szobában, de maga a feeling meg az órák hangulata és a társak nagyon hiányoznak.

Mi a nehézsége, illetve könnyebbsége ennek a helyzetnek?

Nehézsége számomra az, hogy nem látom őket, nekik pedig, hogy pont ezért nincs egyből visszajelzés és nem tudom javítani a hibákat. Fura érzés egyedül itthon a szobában számolni és egy kis telefonképernyőnek magyarázni, a saját vicceimen nevetni. Bízni abban, hogy a túloldalon ugyanúgy dolgoznak és nem egy jó hamburgert esznek vacsorára, amihez én vagyok a háttérzaj. :D
Könnyebbség talán az, hogy nem kell utazni edzésre, illetve haza, de erre is volt, aki azt válaszolta ,hogy: ’Könnyebbséget nem érzek ezzel kapcsolatban. Sose éreztem nyügnek vagy tehernek bejárni táncolni, mert szeretem.’

Teljesen nulla a kontakt, nem lesz közös karácsonyozás sem?

Eddig minden évben tartottunk utolsó karácsonyi edzést, Pap Georgina személyében mindig jött a mikulás kis levéllel és ajándékokkal, amit idén csak egy videóüzenetben kaptunk meg. Összeszoktunk ülni két ünnep között, de idén ez kimarad. Egy internetes program segítségével húztunk neveket, és elküldjük a kis ajándékcsomagokat az adott társunknak. Különlegesebb az idei, az biztos!

Mi a motiváló erő, mi az, ami miatt ebben a helyzetben is együtt tudtok dolgozni?

Egymástól függetlenül kaptam szinte mindenkitől ugyanazt a választ.: ’Tudom, hogy a többiek is ott vannak és csinálják! Motivál, hogy ők is kitartanak. A remény, hogy hamarosan vége ennek az időszaknak, amitől csak többek lettünk! – illetve ami engem a legjobban, hogy a decemberre tervezett gálánkat mindenképpen megszeretném valósítani. Addig pedig azon dolgozom, hogy minden meglegyen és megvalósulhasson az, amiről álmodtam!! Hálás vagyok a csapatomért, nélkülük nem sikerülne!

 
Részletekért kövessétek őket az instagramon! @_sekdancecrew

Jó munkát kívánunk a lányoknak és reméljük, hogy minél hamarabb részesei lehetünk a gála show-nak! 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar