Sikeres emléktornával hangolódtunk a szezonra!

2019. szeptember 23., 11:34
Ötödik alkalommal emlékeztek meg Szombathelyen Polgár Bélára.

Polgár Béla nevét viselő emléktornát ezúttal mindkét nemben 3-3 csapat képviseltette magát a megújult  Szombathelyi Egyetemi Sportcsarnokban. A SZoESE női csapata a Kanizsai Vadmacskák és az ELTE-BEAC ellen mérkőzött meg, míg az uraknál a Honvéd, az Oroszlány és a SzoESE indult. Egész vasárnap pattogott a labda és a hétvége ellenére szép számmal érkeztek nézők is. A hazaiak szempontjából egy sikeres tornára tekinthetnek vissza, ami jól szolgálta a felkészülést. Jakubovics Dóriék két szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget, míg Kéri Péter legénysége itthon tartották a serleget.

OSE Lions II.–Szombathelyi Egyetemi SE 43-49 (19-14, 4-15, 9-8, 11-12). Szombathely, felkészülési férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: dr. Magyari, Magyar.

SZoESE: Horváth Cs. 2, SINKOVITS 9/6, Mészáros 14, Schveighoffer 6, OROSZI V. 15/6. Csere: Czeigl 3, Novák –, Bereczki –, Frisnyák –, Gombkötő –, Bojkovszki –. Edző: Kéri Péter.
Küzdelmes, jó meccset, nagy csatát nyert meg a SZoESE.
Szombathelyi Egyetemi SE–Honvéd Ludovika 54-44 (12-16, 20-19, 11-1, 11-8). Szombathely, felkészülési férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Bognár, Schneider.
SZoESE: Horváth Cs. 2, Bereczki –, MÉSZÁROS 19/3, Schveighoffer 2, OROSZI 12/9. Csere: SOÓS 9/3, Czeigl 4, Novák 4, Frisnyák 2, Gombkötő –, Monek –, Németh M –. Edző: Kéri Péter.
A másik mérkőzésen: Honvéd–OSE 56-62.
 
Végeredmény: 1. Szombathelyi Egyetemi SE, 2. OSE Lions II., 3. Honvéd Ludovika.
A legértékesebb játékos (MVP) a SZoESE centere, Oroszi Viktor lett, míg a legjobb hazai játékosnak járó különdíjat Mészáros Máté érdemelte ki.
 
Szombathelyi Egyetemi SE–Kanizsai Vadmacskák 47-57 (12-15, 10-16, 12-12, 13-14). Szombathely, felkészülési női kosárlabda-mérkőzés, v.: dr. Magyari, Magyar
SZoESE: Jakubovics 6, Mezősi –, Balogh 8, SÁNDOR 7, PLÓZER 15. Csere: MOLNÁR 2, Koltay –, Horváth 1, Püspöki 6, Soós 2, Szabó –, Tóth –. Edző: Szabó László.
Igazi felkészülési mérkőzést vívtak a felek, akadozó játékkal. A SZoESE sok labdát adott el, gyengén szedte a lepattanókat, hadilábon állt a dobásokkal. A Nagykanizsa kevesebb hibával játszott, ezért nyert.
Szombathelyi Egyetemi SE–ELTE BEAC 55-59 (10-10, 18-20, 5-10, 22-19). Szombathely, felkészülési női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Bognár, Schneider.
SZoESE: JAKUBOVICS 12, Mezősi, Balogh 5, Sándor 2, PLÓZER 9. Csere: MOLNÁR 6, Koltay –, Horváth 4, Püspöki 5, Soós 4, Szabó 2, Tóth –. Edző: Szabó László.
A kiegyenlített mérkőzést szoros hajrában nyerte meg a vendégcsapat. A SZoESE elsősorban gyenge büntetőzése miatt bukott el. – Szerettük volna megnyerni saját rendezésű tornánkat, de a felkészülés ezen szakaszában az eredményesség helyett fontosabb volt a gyakorlás. Erre pedig kiváló lehetőséget biztosított mindkét mérkőzés, hiszen két csoportbeli riválisunkkal is összecsaphattunk. Sok munka vár még ránk – fogalmazott a SZoESE amatőr NB I-es női kosárcsapatának edzője, Szabó László.
 
A másik mérkőzésen: ELTE-Kanizsa 61-70.
Végeredmény: 1. Kanizsai Vadmacskák, 2. ELTE BEAC, 3. Szombathelyi Egyetemi SE.
A torna legjobb hazai játékosának Plózer Petrát választották.
 
A két vezetőedző, Szabó László és Kéri Péter így értékelt:
Szabó László:Szerettük volna megnyerni saját rendezésű tornánkat, de a felkészülés ezen szakaszában az eredményesség helyett fontosabb volt a gyakorlás erre pedig kiváló lehetőséget biztosított mindkét mérkőzés. Két közvetlen riválisunkkal - a SZoESE idén a Női Amatőr NBI/A fehér csoportjában fog szerepelni -  is összecsaphattunk. Sok munka vár még ránk. Mindkettő ellenfelünkkel nagyon szoros mérkőzést tudtunk játszani, így a mutatott játékkal elégedett vagyok. A végeredmények hagytak bennem egy kis hiányérzetet, de amit elterveztünk, azt sikerült jól megvalósítani, így bátran állíthatom, hogy a torna jól szolgálta a felkészülésünket. A Kanizsai Vadmacskák biztosan középcsapat lesz a bajnokság során. Ellenük a sok eladott labda pecsételte meg a sordunk. Az ELTE-BEAC ellen még szorosabb derbit játszottunk. Sajnos ezen az összecsapáson a büntetők értékesítésével álltunk hadilábon. Annak viszont kifejezetten örülök, hogy minden játékosomnak lehetőséget adhattam a bizonyításra. A torna pedig megmutatta számunkra, hogy mely téren kell még előrelépni a szezon kezdetéig.
 
Kéri Péter:A férfi torna három NB II-es csapat részvételével zajlott. Mindhárom meccs, nagy küzdelmet és szoros eredményt hozott. A csapatok felkészülést jól szolgálták a meccsek, de a kilátogató közönség is izgalmas és látványos összecsapásokat láthatott. A tornát végül 2 győzelemmel nyertük meg és így sikerült itthon tartanunk a kupát. Második helyen az OSE Lions II. szerezte meg és két szoros meccsen alulmaradva a Honvéd Ludovika lett a harmadik. A férfiaknál az MVP címet az IBM pontok alapján Oroszoi Viktor a hazai csapat centere kapta. A legjobb dobó 31 ponttal az oroszlányi Bogatin Ádám lett és a legjobb hazai játékosnak pedig Mészáros Máté bizonyult.

« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar