Sikeres hétvége margórája!

2019. június 24., 10:18
Három SZoESE induló, három érem...
2019.06.14-én, Bánkon versenyeztek futó atlétáink. A megszokottól eltérően, a múlt heti versenyen nem rekortánon, vagy épp aszfalton futottak Kívés István tanítványai, hanem terepen, az erdőben mérették meg magukat. Három versenyzőnk három érmet szerzett. Hölgyeink, Purgai Evelyn arany-, Süle Szilvia ezüst-, míg Kívés Bendegúz bronzérmet szerzett saját futamában.
 
OCR Running Warriors 4+KM ORSZÁGOS BAJNOKI FUTAM  Bánk 2019-06-14
A Terepfutó Szövetség Versenysorozatának legutóbbi állomása Bánkon volt. Két távon versenyezhettek a résztvevők: 8+ km és 4+ km. Mindkét távon hirdettek magyar bajnokot az igazolt versenyzők részére, illetve külön versenyeztek a nyílt kategóriában is az amatőrök. Kívés Bendegúz a 4+ km-en rajtolt, ami végül kb. 6 kilométert tett ki, számtalan izgalmas akadállyal tarkítva. Ugyancsak itt versenyzett a 2018-as Ninja Warior győztese Gyömrei Máté is sporttársával Strommer Lászlóval, a veszprémi mászóklub vezetőjével, népszerű nevén Stromival. Ők futottak be végül a 6 és a 7. helyen. Bendegúz nagy tempóval kezdte a futást, elhúzott a mezőnytől, jól mentek neki az akadályok, így tudta megszerezni a harmadik helyet.
 
[caption id="attachment_133369" align="alignnone" width="960"]Kívés Bendegúznak nem volt könnyű dolga a 4+ kilóméteres távon Kívés Bendegúznak nem volt könnyű dolga a 4+ kilóméteres távon[/caption]
 
A Cseszneki Vár romantikus környezete adott otthont a Pannon hajsza nevű terep akadályfutó versenynek. A hegy, a vár, az akadályok mind mind gazdagították a pályát, növelték az izgalmakat. A próbák ötvözték a környék hagyományait, a magyar virtust és a kor kihívásait. Volt talicska és csúzli, boglya és dézsa is táv során. Két SZoESE-s hölgy tette próbára a tudását,
Purgai Evelyn a versenyfutamban indult, a 14+ km-s távon (17 kilométer), korosztályában és az abszolút női kategóriában is első helyen végzett 2:07:31 másodperces idővel. A nagy iramnak köszönhetően három perces előnnyel ért be a célba a második helyezett előtt. Süle Szilvia a 7+ km-es (11,5 kilométer) versenyfutamban korosztályában és abszolút kategóriában is második helyezést ért el a nők között, nagyon szép futással teljesítette a távot. Ideje 1:29:25 lett.

« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar