Sikeres szereplés a hosszú távú triatlon OB-n!

2016. augusztus 10., 15:55
Nagyszerű eredményt értek el egyesületünk triatlonistái a klasszikus távon, Nagyatádon. Tették mindezt közel 30°C-ban, nem tévesztve a „verseny” mottóját: „Az út maga a cél…”.

Július utolsó szombatja valóban az év leghosszabb napja volt a SZoESE két triatlonistájának – Mesterné dr. Temesi Zsuzsának és Dr. Koltai Miklós Tanár Úrnak. Hagyományosan ekkor rendezték a nagyatádi eXtremeMan versenyt – ir XXVI. alkalommal, ami egyben a hosszú távú triatlon országos bajnokság is volt.

Már hajnalban hatalmas volt a sürgés-forgás a Gyékényesi tó partján: 641 egyéni versenyző és 220 csapat várta az ágyúszót, amelynek jelére elindulhattak a Paradicsom meghódítására. A zene legalábbis ezt sugallta… leginkább a több mint száz „első bálozó” számára. Versenyzőink azonban már nem először várták az „ünnepet”, ami a hosszú felkészülés megkoronázására volt hivatott. Ennek megfelelően kellő alázattal, ám még nagyobb elszántsággal vetették magukat a csillogóan tiszta vízbe 7:30-kor.

A rajtot követően a versenyzők nagy része este 8 óra után szakította át a célszalagot, azaz egész napos élményben volt részük. Mint ahogy azoknak is, akik nekik szurkoltak: családtagok, barátok, ismerősök és ismeretlenek. Sokan kirándultak Somogyba ezen a napon azért, hogy biztathassák a barátokat, sporttársakat – rengeteg energiát adva ezzel a sportolóknak. Az ironmanesek egy nagy családot alkotnak, ezért érthető, hogy még az ellenfeleket is buzdítják – mert a táv legyőzése már önmagában óriási győzelem.

Zsuzsa 1:14:05 óra alatt tudta le a 3800m úszást, amivel nagyon elégedett volt. Tanár Úr – picit talán a következő forró órákra gondolva – tovább élvezte a kellemes vizet, 1:38:01-es idővel mosolyogva készült a 180km bringára. Az biztos, hogy sokan hónapok alatt sem tekernek ennyit, de neki, aki minden nap bringával közlekedik, ez meg sem kottyanhat – talán, nem véletlenül… Ennek megfelelően simán 30km/h feletti átlagot tekert: 5:55:56 óra után váltott futásra. Valljuk be, ez azért nem semmi! Zsuzsa 6:33:01-es idővel abszolválta a távot, ahol az úszáshoz hasonlóan itt is az eddigi legjobb idejét sikerült elérnie. Bravó, jól álltak 2 szám után! Ám – ahogy egyesek tartják – most kezdődött csak igazán a java. Aki futott már maratont, tudja, miről van szó. Bár ott valamikor 30km után kezdődik a neheze (szinte mindenkinek, tisztelet a kevés kivételnek…) – persze nem közel 8 óra egyéb emelkedett pulzussal végzett sporttevékenység után. Mondjuk annyival jobb helyzetben voltak, hogy már nagyon közel volt a cél: minden körben néhány méterrel a célkapu mellett  futottak el… A befutóig azonban nem sétagalopp várt rájuk. Az 5,25km-es kört 8-szor tették meg. Hol frissebben, hol kissé elcsigázottabban. Szerencsére mindig voltak, akik segítették őket abban, hogy elérjék azt, amiért elindultak ezen az úton. Sokan érkeztek Vas megyéből is szurkolóként – barátok, edzőtársak. A családtagok pedig minden találkozáskor a versenyközpont közelében igyekeztek minél ügyesebben megoldani a frissítést. A 12. órához közeledve egyre kevésbé esett jól már bármiféle szilárd táplálék, ilyenkor egy jó szó, vagy az összeütött tenyerek, buzdítások többet értek. Utólag kiderült, ez tényleg sokat számított nekik a sikeres célba éréshez – köszönet mindenkinek, aki ott volt! Végre eljött az utolsó kanyar, amikor már nem a frissítők felé fordultak, hanem a célegyenesbe. A szpíker, akivel évente több versenyen is találkoznak, ismerősként üdvözölte mindkét versenyzőt. Zsuzsa 4:34:54-es maratonnal a háta mögött ért célba – megjavítva eddigi legjobb eredményét, érthetően boldogan. Öröme dupla volt, mert taktikusan versenyezve, a futás utolsó körében megelőzte legnagyobb vetélytársát, így kategóriájában bajnoki aranyérmet szerzett. Koltai Tanár Úr a befejező futást 5:06:32-vel tudta le, jócskán javítva tavalyi összeredményén. Nevük kimondása után csodálatos érzés volt hallani a bemondó szájából a zenét is túlszárnyaló bűvös szót: IRONMAN!

Több mint fél nap! Szombaton ennyit küzdöttek azért, hogy fogadhassák a gratulációkat, amit teljesítményükkel a mai napon méltán kivívtak.

Zsuzsa kategória győztes ideje 12:35:36 óra, s immár 4-szer teljesítette az ironman távot. Koltai Tanár Úr másodszor lett ironman, 12:53:16 órás idővel korcsoportjában 6. helyezést ért el! Hatalmas gratuláció mindkettőjüknek!

Képgaléria itt


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar