"Sikerült csak a saját játékunkra koncentrálni."

2017. december 04., 12:27
A csapatkapitánnyal Gulkai Zsófival beszélgettünk.

 

Ismét 3-0-s győzelmet arattatok, hisz a Budaörs csapatát is, ilyen könnyedén vertétek meg. Hasonló mérkőzések voltak?

 

Nem mondható el, hogy könnyedén nyertünk volna a Vasas otthonában. Sok olyan tényező volt, ami teljesen más volt, mint itthon. Például edző nélkül játszottunk, csúszós talajon, nagyon hideg teremben és vakító fényekkel bevilágított csarnokban. Gratulálok a csapatnak, mert mindezen felül emelkedve sikerült hozni a kötelezőt.

 

Úgy tűnik, kezditek megtalálni a helyes utat, hisz már idegenben is egyre meggyőzőbb teljesítményt tudtok nyújtani.

Igen erre számítani lehetett, hogy javulni fog a csapat teljesítménye az alapszakasz második szakaszára. A csapatok már nem ismeretlenek számunkra, hisz már mindegyikkel játszottunk, a csapat tagjai egyre összeszokottabbak. Illetve a kezdeti hibákat az edzések folyamán orvosolni tudtuk.

 

A 3-0-s győzelem azt is mutatja, hogy most nem engedtettek ki a 3. szettben. Sikerült új formációkat gyakorolni, esetleg pihentetni is?

Én, mint csapatkapitány irányítottam a csapatot ezen a mérkőzésen, de a szoros szettek nem tették lehetővé, hogy változtassak a csapat összetételén. Mondhatni a biztosra mentem, csere és változtatás nélkül játszottuk le a teljes meccset. Előre felhívtam a lányok figyelmét, hogy ezen a mérkőzésen az elejétől a végig csak a saját játékunkra figyeljünk, szerintem tudták teljesíteni a kérésemet.

 

Még 2 mérkőzés hátra van 2017-ből, mit vársz ezektől a mérkőzésektől? Folytatódhat a győzelmi sorozat?

 

Két teljesen más erősségű csapat lesz az ellenfelünk. December 10-én a székesfehérvári csapatot fogadjuk a csarnokban, velük egy jó mérkőzésre számítok. Ha oda figyelve játszunk akár meglepetés győzelmet is arathatunk ellenük.

December 17-én Röak-Kaposvárral játszunk idegenben. Őket haza környezetben letudtuk győzni, bizakodó vagyok abban, hogy azt a teljesítményt áttudjuk menteni az ottani mérkőzésre is. Így bebiztosítjuk a tabellán a közép mezőnyben elfoglalt helyünket és nyugodtan pihenhetünk az ünnepek alatt.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar