Szerdán Hepp Kupa, másnap SHS!

2017. október 06., 09:04
Gábor Mátéval a SZoESE játékosával beszélgettünk.

Először engedd meg, hogy gratuláljak, ehhez a győzelemhez, nehéz meccsnek tűnt.

  1. Hogy készültetek a mérkőzésre, volt valami speciális taktika?

 

Nagyon vártuk már a mérkőzést, szerettük volna megmutatni, hogy az osztálykülönbség ellenére, játéktudásban semmivel sem vagyunk elmaradva ellenfelünkhöz képest. Speciális taktika nem volt, a saját játékunkat akartuk játszani, védekezésben pedig nyomást tenni a Sopron meghatározó játékosaira, és minél több hibára, rossz vállalásra kényszeríteni őket.

 

  1. Igazi brusztolós 1. félidő és helyenként gyönyörű játékot hozó 2. félidő. Miért volt ekkora különbség a két játékrész között?

 

Az első félidőt mindkét csapat pontatlanul, idegesen kezdte, amelyből a Sopron jött ki jól. Mindössze 8 pontot sikerült dobnunk az első negyedben, amely borzasztóan kevés. A folytatásban pontosabb lett a támadás, azonban a védekezésünk még mindig nem állt össze, így 6 pontos hátrányból várhattuk a második félidőt.

A folytatásban megváltozott a játék képe, tudtunk adni egy jó ritmust a mérkőzésnek. Támadásaink a jó lepozícionálásnak köszönhetően sikeresek voltak, védekezésben pedig végre jól kommunikáltunk egymással. Szerintem ez volt a siker kulcsa.

 

  1. Belülről, hogy érezted, mikor fordult meg a mérkőzés?

Egyértelműen a harmadik negyedben. Egy teljesen más mentalitással jöttünk vissza, és 9 ponton tudtuk tartani az ellenfelet.

 

  1. Karagity Milán mondta a mérkőzés előtt, hogy, ha a saját játékotokat hozzátok meg lehet a mérkőzés. Melyik volt a SZoESE saját játéka, az 1., vagy 2. félidő?

Természetesen a 2. félidő. Itt megvalósítottuk azt, amit az edzőnk kért tőlünk, és a csapatban mindenki tudja, hogy ha pontosan, jól játsszuk azt, amit tudunk, sikeresek tudunk lenni bárki ellen.

  1. Végezetül, ma már egy újabb torna vár Rád, hisz tagja vagy az egyetem SHS kosárlabda csapatának, mit vársz ettől a tornától?

 

Várjuk már ezt a tornát is, szeretnénk egy jó eredményt elérni. Nem tudjuk, hogy a rivális egyetemek milyen delegációval érkeznek, de az biztos, hogy mi mindent megteszünk a siker érdekében. 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar