SZoESE díjazottak a MEFS közgyűlésén!

2018. április 24., 08:37
Április 19-én 11:00-kor megtartotta a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség éves rendes Közgyűlését a Magyar Sport Házában.

 

A MEFS elnöke Prof. Dr. Kiss Ádám nyitotta meg a MEFS éves rendes Közgyűlését csütörtök délelőtt a Magyar Sport Házában. A megnyitó után következett a Magyarországon 2024-ben Debrecenben és Miskolcon megrendezendő legnagyobb sportesemény, az Európai Egyetemi Játékok (EEJ) pályázati eredményének hivatalos bejelentése, megérkezett ugyanis az EUSA hivatalos értesítése a pályázat megnyeréséről.

A hivatalos bejelentés után Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, a Pályázati Bizottság elnöke, tájékoztatta a Közgyűlésen résztvevőket a Kormányzat elkötelezettségéről. Beszédében kiemelte, hogy a Kormány egyik legutolsó 1050/2018 számú határozatában támogatta a pályázat benyújtását, a pályázati licence díjra 250 000 eurót, illetve a pályázati feladatokra 18 M Ft támogatást határozott meg. A Kormány fontosnak tartja, hogy a szabadidő- és versenysport is a magyar felsőoktatás markáns része legyen. Kiemelte, hogy a felsőoktatás és a versenysport összekapcsolása közvetíti az „Ép testben, ép lélek” eszméjét is. Beszéde zárásaként gratulált a Miskolci és Debreceni Egyetemnek, Debrecen és Miskolc városoknak és a MEFS-nek a pályázat megnyeréséhez.

Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke megköszönte a pályázat előkészítését és a sikeres prezentációt minden résztvevőnek, hiszen 1965, a Budapesti Universiade megrendezése óta majd 60 évvel minden idők legnagyobb multisporteseményét fogja Magyarország megrendezni az egyetemi sport keretei között. 

A győztes pályázat bejelentése mellett, azonban több kiemelkedő sportszakembert díjaztak, akik egyetemi sportért kiemelkedő munkájuk elismeréseként a MEFS által alapított díjakkal jutalmaztak. Egyetemünket három kategóriában is érte kitüntetés:

Bánfalvi István a BPW Hungária Krft. gazdasági vezetője MEFS Elek Ilona Emlékérmet vehetett át, az egyetemi sport támogatásáért.

Hurtik Péter János a SZoESE ügyvezető elnöke, az ELTE Savaria Egyetemi Központ sportirodájának vezetője, Fiatal Sportszakemberek Németh Angéla Magyar Egyetemi Sportért Érdemérmet vehetett át.

Lappints Regős a SZoESE férfi torna szakosztályának vezetője és edzője, pedig a Magyar Egyetemi – Főiskolai Halassy Olivér Hallgatói Ösztöndíjban részesült.

 

Nagyon büszkék vagyunk díjazottjainkra, akik komoly munkát végeznek egyetemünk sportjáért.

 


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar