SZoESE UTÁNPÓTLÁS KÉZILABDA SIKER

2016. november 02., 11:41
Szép sikert ért el a szombathelyi egyetemi sportegyesület Fiú U10 kézilabda csapata: a Szentgotthárdi Arany János Nemzetközi Kézilabda Tornán elsők lettek kategóriájukban.

Szentgotthárd városa 2016. október 29-31. között immáron 22. alkalommal rendezte meg a 3 napos tornát, melyen a hazai klubok csapatai mellett Szlovéniából, Horvátországból és Ausztriából érkeztek résztvevők. A torna színvonalát jelzi, hogy jelentős szakmai háttérrel rendelkező magyar utánpótláscsapatok vettek idén is részt a tornán: Telekom Veszprém, Alsóörs, Dunakeszi, Éles Kézisuli, PLER, Debreceni SC valamint a Szentgotthárdi KK.

A külföldi egyesületekkel együtt négy korosztályban (2003-2006. években született fiúk) összesen 43 csapat vett részt a tornán, a szombathelyiek a 2006-os évjáratban képviselték az egyesületet. A 8 csapatos korosztályban a két szentgotthárdi induló mellett osztrák (HIB Handball Graz), szlovén (Ivancna Gorica és Jeruzalem Ormoz) és horvát (Trsat Rijeka és Maksimir Pastela) ellenfelek voltak. A SZOESE csapat mind a 6 mérkőzését megnyerve lett győztes.

A kategória legjobb játékosának Draskovics Vilmost (Bolyai iskola) választották, aki ikertestvérével, Valérral együtt oroszlánrészt vállalt a győzelemben. Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kapus, Simon Olivér (Gothard iskola) is.

A férfi kézilabda a 2012. évben indult el ismét a SZOESE berkein belül, fokozatosan építve fel az utánpótlást. Az U10 csapat ebben a formájában egy éve van együtt – a csapat zöme ekkor kezdte az ismerkedést ezzel a csapatsporttal. Szép siker ez ilyen rövid idő alatt, melyben nagy szerepe van az edzőnek, Takács Gabriellának. Az edzések kedden és csütörtökön a Gothárd iskolában, hétfőnként pedig az egyetemi csarnokban zajlanak.

A Szombathelyi ESE U10 csapata az MKSZ Kisiskolás Bajnokságának is résztvevője, eddig szép eredménnyel szerepeltek ebben az idényben, a következő forduló 2016. november 12-én Alsóörsön lesz.

A győztes csapat tagjai: Draskovics Valér (Bolyai), Draskovics Vilmos (Bolyai), Farkas László (Derkovits), Farkas Bence (Gothard), Füst Balázs (Gothard), Lajtai Sebestyén (Gothard), Mátés Bence (Gothard), Nagy Belián (Gothard), Rákóczi András (Nyitra), Simon Olivér (Gothard), Sugár Bence (Nyitra). Edző: Takács Gabriella


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar