Szomszédvári rangadó vár Mészáros Mátéékra!

2018. április 14., 08:47
A rutinos bedobóval beszélgettünk a mérkőzés előtt.

 

Szomszédvári rangadó előtt álltok, hisz a ZKK csapatához látogattok. Bár a helyezések alapján csak nevében lesz rangadó. Te mit gondolsz?

Minden mérkőzésnek megvan a maga pikantériája. Ez esetben a ZKK csapatából többekkel együtt játszottam/ játszottunk, hiszen Zalaegerszegiként, Zalaegerszegen kezdtem el szeretett sportágam űzését. Jól ismerjük, illetve többekkel jó kapcsolatot is ápolunk. Tudjuk, hogy a játékosaik mire képesek és a játékrendszerükből is jól felkészültünk. Korrekt, hajtós csapatnak tartom őket, sajnos némely másik csapatokról ugyanez nem mondható el, de az egy másik történet. Várom a találkozót.

 

Lassan három hete léptetek pályára. Az Egyetemi Bajnokságban a Pécs vendégeként szenvedtetek fájó vereséget. Elég volt ennyi idő a hibák kijavítására?

Hát igen… sajnos minden vereség, fájó, de úgy érzem ez megint adott egy plusz lökést a csapatnak. Igyekszünk kijavítani a meglévő problémákat. Nagyon furcsa volt 3 hét mérkőzés nélkül, főleg úgy, hogy az előtte lévő időszakban heti 2-es ritmusunk volt. Alkalom nyílt kicsit rendbe tenni az alaptechnikákat, az állóképesség minden ágát, illetve az erősítő jellegű feladatokra is jutott idő.

 

Kiderült már, hogy pontosan mit jelentett ez a vereség? Hányadik helyen kezditek meg a bajnokság keresztjátékát?

Igen! Hosszú huzavona után végre kiderült, hogy hányadik helyen tudunk nekivágni a rájátszásnak. Nyugati 3.-ként a keleti másodikhoz látogatunk, akik a Miskolc jól összeszokott gárdáját jelenti.

 

Mi lesz a pontos lebonyolítása a keresztjátéknak. Ismertek a mérkőzések időpontjai?

A mérkőzés időpontjaira egy tól-ig határt szab meg a szövetség, így a csapatok közös megegyezéssel döntik el a mérkőzés időpontjait. Oda-vissza vágós rendszerben az összesített eredmény számít, és aki itt győzedelmeskedik, az jogot nyer a döntőben való szereplésre.

 

Ezek szerint van még egy kis idő a finomhangolásra?

Maximum 1-2 hét. És itt már tényleg a finomhangolásé a szerep. Egyénileg és csapatszinten is készülünk az adott feladatokra, amelyeket végre kell majd hajtanunk ebben a fontos párharcban.

 

Visszatérve a ZKK elleni mérkőzésre, mit gondolsz, miben tudnátok ellenfeletek fölé nőni?

Elsősorban egy agresszív védekezésben látom a mérkőzés kulcsát. Az utóbbi időben több új rendszert is beépítettünk a játékunkba, meglátjuk, hogy alkalmazni fogjuk-e őket. Az itt megszerzett ritmust már könnyen át lehet vinni a támadásba, ott pedig bízom benne, hogy a kondicionális különbségek eldöntik majd a mérkőzést.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar