Túl az első B33 fordulón!

2019. január 19., 11:57
Sajnos több minden hátráltatta csapatainkat.

 

A korábbi évekhez hasonlóan 2019-ben is megrendezésre kerül a B33 Egyetemi és Főiskolai Kosárlabda Bajnokság. Az első fordulóra január 16-án Budapesten a Tüske Csarnokban került sor!

 

A 2019-es év sem kivétel, ha B33-ról és a SzoESE csapatairól van szó. A dinamikusan fejlődő sportágból az MKOSZ és a MEFS közösen Egyetemi Bajnokságot hirdetett évekkel ezelőtt. A csapatokban, csak azok a játékosok szerepelhetnek, akik a „rendes” 5 vs. 5 kosárbajnokságban is nevezve vannak. A B33-as események mindig jó hangulatban telnek, és remek mérkőzéseket láthatnak a nézők, a résztvevők. A tét is nagy, a B33 női és férfi bajnoka képviseli Magyarországot az Egyetemi Játékokon.

Női és férfi csapatunk sem tudott 100%-os állapotban pályára lépni. Jakubovics Dóriék igen fiatal kerettel a csoportmérkőzések alatt elvéreztek, míg férfi csapatunknak a nyolcad döntő jelentette a torna végét. Horváth Csabáék helyzetét nehezítette, hogy csak hárman tudtak elutazni a fővárosba, így a három mérkőzés megterhelő volt számukra.

Jakubovics Dóri, így értékelte a szerdai napot: Az idei, első egyetemi b33 mondhatni érdekesre sikerült. Mivel a vizsgaidőszak közepére esett az első forduló, ezért sajnos csak 1 egyetemista tudott részt venni a tornán. Szerencsénkre 3 középiskolás ki tudott minket segíteni. Elmondhatom, hogy egy nehéz csoportba kerültünk, sajnos ez a mérkőzések alatt meg is mutatkozott. Az első mérkőzésünket a MEAFC csapata ellen vívtuk, ami egy pörgős, végig kiélezett meccs volt, de ez a játék 1 pontos vereséget hozott számunkra. A következő mérkőzést a Testnevelési Egyetem csapata ellen játszottuk. Itt 17-7 arányban kaptunk ki, így számunkra véget is ért a torna. Igyekszünk a következő b33-as eseményre rutinosabb játékosokkal készülni, elutazni.

Horváth Csaba élményei: A csapatból sajnálatos módon – az indulás előtt - kihullott egy játékos betegség miatt, így csere nélkül vágtunk neki a b33-as budapesti fordulónak. A csoport meccseken még sikerült tovább jutnunk. Az Eger ellen még szoknunk kellett a B33 ritmusát, de a csoport második mérkőzésére már felvettük a ritmust és egy szoros meccsen sikerült kiharcolnunk a nyolcad döntőbe jutást. Itt a Miskolc várt minket, 11-13ig még tartottuk magunkat, majd ellenfelünk kihasználva szerkezeti előnyét el tudott lépni a mérkőzés hátralévő részében. Sajnos fáradságunk rányomta a bélyegét a miskolciak elleni küzdelmünkre. Nagyon örültem, hogy egy ilyen alacsony szerkezettel partiban tudtunk lenni az összes mérkőzésen. A mutatott teljesítménnyel is elégedett vagyok, hisz hárman nagyon nehéz végig 100%-os teljesítményt nyújtani, de mi közel jártunk hozzá. Tapasztalatszerzésnek és fejlődésnek jó volt ez a forduló.

A férfi csapat eredményei:

Csoportmérkőzések:

SZoESE 13–18 Eger

SZoESE 22–18 Közszolgálati Egyetem

Nyolcaddöntő:

SZoESE 15-19 Miskolc

 

A bajnokság következő fordulóinak időpontjai és helyszínei:

II. forduló: 2019. április 10.; Budapest Tüskecsarnok

DÖNTŐ: 2019. június 22.; helyszín szervezés alatt


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar