Újabb hazai győzelem!

2017. október 17., 08:14
Női röplabdásaink itthon győzték le a Kaposvár csapatát, Gulkai Zsófiát, a csapatkapitányt kérdeztük a mérkőzésről.
  1. 4 meccs 2 győzelem 2 vereség. Eddig igen csak hullámzónak tűnik a játékotok, játékosként hogy érzed, érzitek ezt?

Elmondható a játékunkról, hogy hullámzó ez pedig annak tudható be szerintem, hogy a mérkőzés sok tényezőből áll. Vannak belső tényezők, amiken a játékosok tudnak alakítani ilyen például hozzáállás, motiváció és küzdeni akarás, de külső tényezőket nem szabad elfelejteni, amin nem tud egy- egy játékos alakítani. Akkor játszik jól a csapat, ha ezek a belső és külső tényezők megfelelő arányban megtalálhatóak, az adott mérkőzésen.

 

  1. Ha még azt is hozzátesszük, hogy mindkét vereség idegenben, míg mindkét győzelem hazai környezetben történt akkor még inkább érdekes ez az eredmény. Ennyire számít, hol játszotok?

Persze nagyon jó érzés hazai közönség előtt játszani, mindig ad egy plusz motivációt a mérkőzés alatt. Tudni azt, hogy az egyesület vezetői, szülők és barátok mind egyszerre élik meg velünk együtt azt, ami éppen a pályán történik felemelő érzés. De az idegenbeli meccsekre is ugyanolyan elánnal készülünk és utazunk, mint a hazaiakra.

 

  1. A hétvégén magabiztosnak tűnő 3:1-el abszolváltátok a Kaposvár elleni mérkőzést. Valóban ennyire egyértelmű volt a mérkőzés?

Én személy szerint folyamatosan figyelem a bajnokság összes többi mérkőzését és ezek alapján magamban mindig felállítok egy előzetes képet az előttünk álló mérkőzésről. Az előzetes kép alapján szoros mérkőzésre számítottam, ami tükröződik a pontarányokból szettenként. De ha csak a szetteket tekintjük, akkor már egy egyértelmű mérkőzés képe rajzolódik ki. Nagyot küzdött a csapat, amit ez úton is szeretnék megköszönni nekik!

 

  1. Mit sikerült kijavítani az előző héthez képest?

Fontos megemlíteni, hogy más felállásban léptünk pályára az elejétől, mivel a kezdeti igazolás problémákat küzdő Kiss Laura center idén először játszhatott mérkőzést. Összeszokottság és összhang látszott a csapat tagok között, ami meghozta gyümölcsét.

 

  1. Most vasárnap a PTE csapata érkezik hozzátok, ha az eddigieket nézzük, akkor hazai győzelmet várhatunk. Ennyire egyszerű lenne a képlet?

Jó is lenne, ha ilyen egyszerűen meglehetne mondani. De közel sem ilyen egyszerű. Nagyon hajtós és küzdős játékra számíthatunk a pécsi alakulattól. Mi mindent megfogunk tenni azért, hogy ismét győztesen hagyjuk el a pályát. Hajrá SZoESE!


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar