Újabb nehéz mérkőzés vár férfi kosarasainkra.

2017. október 11., 11:08
Szomszédvári rangadót rendeznek ma 20.00-kor az egyetemi sportcsarnokban!
  1. Egy hét telt el a bravúros Hepp Kupa továbbjutás után és ismét egy soproni csapat érkezik a Károlyi Gáspár térre. Mi lehet a legnagyobb különbség a két meccs között?

 

Múlthéten az SKC U23-as csapata érkezett hozzánk, egy fiatal, dinamikus, gyors kosárlabdát játszó együttes, hasonló szerkezettel és játékstílussal, mint mi. Ezzel ellentétben ma egy „öreg”, rutinos csapatot fogadunk az egyetemi sportcsarnokban, akik rendkívül erősek palánk alatt, emiatt statikusabb, lassabb ritmusú játékot játszanak.

 

  1. A tavalyi keret a Soproni Tigriseknél is megerősödött, több NB1/B-t sőt, NB1/A-t megjárt játékos erősíti keretüket, mi lehet ellenük az ellenszer?

 

Sokat erősödött a tavalyi gárdájuk, főleg a palánk alatti játékban. Meg kell nehezítenünk minden labdaátvételt, kelljen küzdeniük a jó pozíciókért. Ha nem abban a helyzetben vesznek át labdát, ahol szeretnének, abba előbb-utóbb el fognak fáradni és ezt a saját javunkra fordíthatjuk.

 

  1. Milyen mérkőzésre számítasz?

 

Mindenképp egy érzelmekkel fűtött, kemény, brusztolós mérkőzésre számítok, amit az a csapat fog megnyerni, amelyik jobban tudja érvényesíteni az akaratát és rá tudja kényszeríteni saját ritmusát az ellenfélre.

 

  1. Az elmúlt két mérkőzésen mindkétszer a 3. negyedben találtatok magatokra, nem féltek attól, hogy ez egy ilyen rutinos csapatnál visszaüthet?

 

Igen, az elmúlt két mérkőzésen nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, álmosak voltunk, nem igazán találtuk meg a ritmust támadásban és védekezésben is voltak hibák. Ez részben annak is betudható, hogy szezon eleje van még, nem rázódott össze teljesen a társaság, hozzánk is érkeztek új játékosok és vannak régi visszatérőink is. A mai mérkőzést 100%-on pörögve kell kezdenünk, mert egy ilyen rutinos csapat ellen nem biztos, hogy belefér az álmos kezdés.

 

  1. Mi lehet a kulcs a győzelemhez, milyen játékot kell játszanotok?

 

A saját játékunkat kell játszanunk, a saját ritmusunkban. A palánk alatti harcban nem vehetjük fel a versenyt, ezért sok múlik majd a kint dobásokon. Szerencsére sok jó kezű játékosunk van, akik bármikor be tudják dobni. A győzelem kulcsát a gyors játékban, az agresszív védekezésben és egy jól kifogott dobóformában látom.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar