Újra Kék-Fehérben Szabó Bence!

2017. november 27., 09:02
A csapat régi-új magas emberével beszélgettünk.

 

Idén amellett, hogy a szombathelyi NBII-es alakulat tagja, nevelőegyesülete, a Celldömölki VSE színeiben is szerepel, a Szombathely város-városkörnyék Kosárlabda Bajnokságban, s emellett még a labdarúgás is szerepet játszik életében.

 

Mikor kezdtél kosarazni? Honnan ered a játék szeretete?

Még gimnáziumban, elsős koromban kezdtem el, akkor nagyon kezdetleges volt Celldömölkön a kosárlabda. Heti egy edzés volt, de szerencsére a gimnázium biztosított tömegsportot, ahol szabadon kosárlabdázhattam, magamat edzve. Első komoly edzéseim Sárváron, az NBI/B-ben kezdődtek. 17 évesen ott egy évig voltam, onnan kerültem az egyetemi csapatba, ahol máig kosarazom. A második kérdésedre válaszolva imádom a labdajátékokat, a kosárlabdára talán azért esett a választás, mert ebben szereztem a legtöbb sikerélményem.

 

Bár győzelmekben nem bővelkedett a sárvári karriered, mégis úgy vélem, sokat profitáltál az ott eltöltött időből. Egyetértesz?

Teljes mértékben, számomra kicsit olyan volt, mintha bedobtak volna a mély vízbe. Sokat tanultam ott.

 

Ha valaki, akkor te pontosan tisztában vagy a hála fogalmával. Hiába igazoltál ugyanis Szombathelyre, nem hagytad el a Celldömölk megyeiben szereplő csapatát, melyet a mai napig erősíted, mivel visszajátszol az NBII-ből. Hogy bírod ezt a többfrontos terhelést? Sohasem kellett választanod, hogy egyik vagy másik csapathoz kötelezd el magad?

Ehhez a többfrontos terheléshez még egy kis foci is tartozik, mivel Nemeskocson megyei III. osztályban is focizom. Hiszem, hogy Celldömölkön sikerül elérni egy komolyabb szintet a kosárlabda terén, hogy a gyerekek ne csak a kézilabda és a labdarúgás között választhassanak. Sajnos előfordul, hogy ütközik a két meccs, próbálom felmérni, mikor melyik meccs fontosabb az adott csapatnak.

 

Mi az alapvető célkitűzés ebben a szezonban számodra Szombathelyen, illetve Celldömölkön?

 

Szombathelyen a célunk, minél jobb helyezés elérése az NB2-es bajnokságban. Celldömölkön a legjobb háromba való bekerülés.

 

Mi a legkellemesebb élményed, amit játékosként és/vagy szurkolóként megéltél?

A szombathelyi egyetemi négyes döntőt tudnám mondani, a három meccsen minden egyes pontnak úgy örültem, mintha azzal nyertünk volna.

 

Forrás: http://kezdo5.hu/magyar-ferfi/interjuk-megyeibol-az-allstar-galara-20068


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar