Városi bajnok Kispályás Labdarúgó csapatunk!

2018. december 04., 09:52
A csapat vezetőjével Veress Mártonnal beszélgettünk!

 

Gratulálok a SZoESE és az Egyetem nevében a szombathelyi kispályás labdarugó bajnoki címhez!

Köszönöm a gratulációt magam és a csapat nevében. Hosszú félév van mögöttünk!

Hányadik „próbálkozásra” sikerült megszerezni az aranyérmet?

Nehéz megmondani, már több éve szerepelünk a Kispályás Labdarúgás Városi Bajnokságábán. A 2015-ös évben jutottunk fel az első osztályba, tehát ez a harmadik szezonunk és így a harmadik próbálkozásunk. Mondhatjuk, hogy három a magyar igazság!

A szezon kezdetekor ezzel a céllal vágtak Neki a bajnokságnak?

Nem szeretek a csapatra ekkora nyomást helyezni, mérkőzésről mérkőzésre körvonalazódott bennünk a lehetőség. Mindig az adott fordulóra fogalmaztunk meg célokat, talán pont ezért sikerült megszerezni a bajnoki címet. Összességében amúgy elmondhatom, hogy mindegyik I. osztályban kezdett szezon elején a dobogós helyezések elérése a cél, ott pedig már bármi dönthet.

Mi a véleménye, miért pont most az idei év lett az aranyév?

Mert évről évre fejlődött a csapat. Ez a nagyobb összeforrottságban és a nagyobb győzni akarásban nyilvánult meg elsősorban (a szakmai tudás addig is megvolt). Szerencsére állandó a társaság és évről-évre egy-két helyen erősödtünk, mélyült a keret.

Mióta dolgozik együtt a csapattal?

Ennek a csapatnak a gerince már 2014 táján kialakult. De én már nagyon régóta csinálom a kispályás labdarúgást egészen pontosan 1984 óta. Azóta számos alkalommal cserélődött ki a csapat. Nagyon nagy élmény újabb és újabb generációt megismerni. Élvezem a srácok társaságát!

Mit kell tudni a bajnokságról? Milyen erőt képviselnek a résztvevő csapatok?

Szombathelyen a kispályás bajnokság négy osztályban folyik. Az első osztály különösen erős, mert vagy fiatal, aktív, megyei nagy pályás játékosok játszanak a csapatokban, vagy egykori NB-s (esetenként NB I-esek). Ennek tudatában is mondhatom, hogy nagyon jó eredményt értek a fiúk, amihez itt is szeretnék gratulálni!  

Mik a célok a tavaszi bajnokságra?

Természetesen újabb bajnoki cím megszerzése ( bár mostanában ellenünk már nagyon akarnak bizonyítani ). Bár ezt a pénztárcám bánja majd, mivel dobogós helyezés esetén saját költségemen vacsoráztatom a csapatot. ( Győztes meccs után a prémium egy-egy ital, szintén az én költségemre. ) meg kell találni a motivációt! :D

Mikor kezdődik a tavaszi szezon, meddig tart a „téli szünet”?

A tavaszi szezon április elején kezdődik. Téli szünet legalább a vizsgaidőszak végéig lesz, bár a nagy pályásoknak a csapataiknál már januárban kezdődnek az edzések.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar