Versenyekkel volt tele július vége!

2019. augusztus 13., 19:37
Akadályfutó versenyeken több SZoESE érem is született!

Hun Harcos Extrém Akadályfutó Verseny Lupa Beach 2019. július 20

2019. július 20-án a Hun Harcos akadályfutó versenyen vettek részt egyesületünk tagjai. A Lupa Beach elnevezésű strand adott otthont a versenynek, a budapesti Lupa tó körül zajlott az akadályfutás. A Hun Harcos Magyarország első számú, hazai extrém akadályfutó kihívás sorozata, ami egyben az ország legnagyobb vizes akadályfutó versenye is. Profi, valamint élmény futamokra lehetett nevezni. Aki az akadályokat hibátlanul teljesítette, az a pálya hibátlan teljesítéséért egy plusz emlékérmét kapott. A táv körülbelül 7 kilométer volt és a szervezők próbáltak új és izgalmas akadályokat építeni, amik eltérnek az eddig megszokott akadályoktól. Ez sikerült is nekik, mert nem könnyű pályát állítottak össze. Az akadályok között, ami újdonságnak számított, a vizes akadályok voltak, mint például a 220-230 méteres úszás, vagy a búvárkodás. A verseny összességében elég színesre sikeredett. A profi férfiak mezőnyében Kívés Bendegúz a második helyen ért célba, a profi nőknél Purgai Evelyn harmadik lett, nem sokkal lemaradva az első és a második helyezettektől.

Bendegúz: Nagyon egyedi és izgalmas volt a verseny. Együtt rajtolt az elit férfi mezőny. A jó futásom révén viszonylag nagy előnnyel találtam meg az akadályokat, amiknek az álcázáson túl egyedileg mindig volt valami fifikájuk is. Mire a többik odaértek, már csak le kellett nekik másolni nekik a megoldásokat. Az utolsóval gyűlt meg a bajom, a későbbi győztes Gyömrei Máté (2017-es Ninja Varior győztese) beért, jobb megoldást választott és a maga javára döntötte a versenyt.

Evelyn: Bendegúz által elmondottak szerint zajlott az én versenyem is, egy kicsit profibb tájékoztatás mellett talán nem ez lett volna a sorrend. Ezzel együtt élvezetes, változatos volt a verseny, mindenkinek tudom ajánlani, aki szereti az Extrém kihívásokat.

Malibu Run Extrém akadályfutó Verseny Július 27.

Az ezt követő hétvégén július 27-én, újabb versenyen vettek részt egyesületünk női tagjai. A Malom-völgyi tó körül zajlott a Malibu Run akadályfutó verseny, melyen Süle Szilvia és Purgai Evelyn elhozták az abszolút első helyet, ezzel megelőzve a legjobb férfi-férfi, női-női, női-férfi váltók mindegyikét. A majdnem nyolc kilométeres távot párban, összebilincselve kellett teljesíteni. Nagyon fontos volt, hogy meglegyen az összhang az egyes versenyző párok között, ami Szilviánál es Evelynnél a közös sportolói és versenyzői múltjuk miatt már megvolt, így nem okozott nagy nehézséget a közös munka.

Master OB. 2019.08.04. Kincsesbánya

Masters OB. IV. kcs. (1959 és 50 között) Kb. 52 km, 3 körön kb. 450 m szintkülönbség várt a versenyzőkre. Kívés István: Korcsoportonként rajtoltunk, mi 10.15-kor indultunk 19-en. Az út bringázható volt, de sok helyen volt javítás, kisebb nagyobb egyenetlen rész, nagyon kellett figyelni a jobb nyomvonalra. A lejtő nem adta vissza, amit az emelkedőn beletettél. Egy ilyennél túl óvatos voltam, és egyre jobban kezdtem leszakadni. Valahogy visszaküzdöttem magam, de sok energiát kivett.  A második körtől mentek a szökési kísérletek, amiket sikeresen szereltünk.  Végig az 1-3 helyen mentem, így a lejtőket jól kontrolláltam, vázra guggolva is zúztam helyenként.  A harmadik körben megint kőkeményen megküldtem az 1,5 km-es emelkedőt. Ekkor már lefogytunk 6-ra. Úgy éreztem, jó erőben vagyok, de az nyilvánvaló volt, hogy a többiek ugyanolyan jól mennek.  Az utolsó 2 km-en (több S kanyar és enyhébb emelkedő) már nagyon ment a helyezkedés.  400 m-es célegyenes 90 fokos kanyar után 3-5 %-os emelkedővel. 3-4 pozícióban fordultam, jó lendülettel és nyélen kezdtem nyomni 40 fölött, ahogy terveztem. Meglepő gyorsan élre kerültem, közeledett a cél! Zseben az OB!!! 400 m azonban még Sagannak is hosszú, így nekem se rövid! A többiek még nem voltak legyőzve csak versenyeztek. Beálltak a szélárnyékba és utolsó 150-en nekem jött a kalapács, nekik még egy sebesség. Végül is ketten mentek el mellettem, úgy hogy az én sebességem alig csökkent, de váltani és beállni már nem tudtam.  Meglett a dobogó. Az időeredmények 1-6-ig: 1. 1:26:25            2. 1:26:26       3 (én) 1:26:28 4. 1:26:29       5. 1:26:31       6. 1:26:37 Utána már több perc volt a különbség. Aki győzött, egy ausztráliai magyar, aki csak ezért jött, haza, mert bajnokként ez kvalifikált a Master VB-re Lengyelországba. A második pedig aki a Tihany kupát nyerte.  Nagyon büszkén álltam föl a dobogóra. Nem a küzdést emelném ki, hanem az élményt.  Tény, hogy nagyon csalódott lettem volna, ha nincs érem.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar