Visszavette Bajnoki címét a SZoESE férfi csapata!

2018. október 08., 16:01
A Jacsev Sámuel, Kovács Attila, Petrovics Alex, Horváth György összeállítású váltó a tavalyi második hely után idén újra győzött. ELTE SEK SZoESE néven a lányok negyedik helyen értek célba.

Évek óta a legnépesebb hazai sportesemény a Spar Budapest Maraton. Fél Budapest lezárása nem hiába történik, hiszen két nap alatt több mint 30 000 résztvevő teljesít valamilyen távot a gazdag kínálatból. A Hősök tere környéke helyett idén az ELTE budai Campuszának környezete volt a versenyközpont. Ebből adódóan a verseny útvonalában is voltak változások. A hangulat azonban most is fergeteges volt, Péter Attila remek showwmen, mindenkinek tudott valami érdekeset, biztatót mondani.

A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi csapata évek óta győz, vagy második a Maraton Stafétában, amit idén TOLLE UHT Mararton néven jegyeztek. A Jacsev Sámuel, Kovács Attila, Petrovics Alex, Horváth György sorrendben futó váltó most egy pillanatnyi kétséget nem hagyott affelől, hogy győzni jöttek. Már az elején jelentős előnyre tettek szert, amit közben tovább növeltek és a 2 óra 20 perc 50 mp-es idővel több mint 3 perces előnnyel értek célba az Adidas Runners és a BEAC négyesei előtt.

Kívés István edző: A fiúkat az idén is tudtam tisztes távolból követni kerékpárral, végig együtt futottak a Maratoni OB élmezőnyével, messze elszakadva a többi futótól.

Volt azonban női váltónk is. Őket lehetetlen volt kontrolálni, hiszen az ő iramukban rengetegen futottak, egy egybefüggő „emberfolyam” alkotórészei voltak. Csak a végén, az eredményhirdetésnél tudtuk meg, hogy 3 óra 5 perces idővel negyedikek lettek Gál Petra, Purgai Evelyn, Csepeli Angéla és Gál Fanni összeállításban, alig két perccel maradva csak le a dobogóról. Így nagyon vidám volt a hangulat, készült néhány fotó az ELTE óriásfelirata környezetében is, hiszen valamennyien ELTE SEK hallgatók, Horváth Gyuri pedig az egykori jogelőd hallhatója volt Szombathelyen.

Jó évük van a fiúknak, hiszen a Félmaratoni OB-n és a hazai rendezésű 10 km-es OB is több győzelmet, dobogós helyet szállítottak. A Versenyen emellett több kiváló szombathelyi amatőr eredmény is született.


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar