Zakatol a férfi kézilabda bajnokság!

2018. október 23., 08:13
Tánczos Balázs értékelte az eddigi mérkőzéseket!

Folyamatosan, hétről-hétre pályára lép a SZoESE férfi kézilabda csapata. Tánczos Balázs lát bíztató jeleket, de még hosszú út áll a fiúk előtt! 

2018.10.14

SZoESE 27 –  27 Máriaujfalui SE

Rövid értékelés:

A mérkőzés kezdetén a hazai csapat idegesen kezdett, ennek eredményeként támadásban rossz megoldásokat választottunk, védekezésben pedig nem tudtunk mit kezdeni a vendégek lendületes, kombinatív támadójátékával. A 7. percben már 4 gól volt a szentgotthárdiak előnye, amely az egyetemisták feljavuló védekezésének köszönhetően nem is nőtt nagyobbra. A félidő utolsó harmadában sikerült egy 4:0-s szériának köszönhetően döntetlen közeli eredményre feljönni. A második félidő elején vette át a vezetést a hazai csapat egy támadás erejéig, utána nagyrészt a vendégek vezettek egy góllal, a hazaiak egyenlítettek. A végjátékban ismét a jó védekezésnek ill egy jó védésnek köszönhetően szinte a semmiből sikerült 2 gólos szombathelyi előnyt elérni.(59. perc: 27-25). A vendégek nem adták fel, egy gyors támadásból előbb közelebb kerültek az egyetemistákhoz. 25 másodperc volt hátra a középkezdést követően. A gotthárdiak szoros emberfogásra jöttek ki, ennek ellenére sikerült az egyetemistáknak egy 100%-os gólhelyzetet kialakítani, amiből sajnos nem lett gól. Az újabb gyors ellentámadásból pedig ismét eredményesek voltak a vendégek, így ők lehettek boldogabbak az 1 ponttal a lefújást követően.

A szombathelyieknél minden pályán lévő sokat tett a győzelemért, talán ha támadásban – az utolsó helyzettől függetlenül – kicsit koncentráltabbak vagyunk előbb eldönthettük volna  a mérkőzést a saját javunkra, a védekezésünk a második félidőben megfelelően keménnyé vált, voltak ütközések, megállító szabálytalanságok, alkalmanként besegítések, az elveszített 1 pont a rutintalanságunk számlájára is írható.

A SZoESE összeállítása (és pontszerzői)

Rédecsi Bence – Major Norbert 1, Fekete Ádám 3, Tánczos Balázs 7, Farkas Ferenc 1, Albert Krisztián 2, Pálóczi Dávid

CSERE: Pálóczi Máté 1, Ludvig Benedek 4, Salamon Zalán 7, Gál László, Szabó Barnabás 1, Nagy András

Edző:             Ludvig József, Tánczos Balázs

Jók:                Salamon Zalán, Pálóczi Dávid, Tánczos Balázs

2018.10.17

SZoESE 33 – 27 Georgikon DSE

 

Rövid értékelés:

Nehéz mérkőzésre lehetett számítani ebben a fordulóban, ugyan is az NB2-ből kiesett Keszthely együttesét fogadtuk. Szerencsére teljes kerettel tudtunk kiállni a mérkőzésen. A találkozót a vendégcsapat kezdte jobban és egészen a második félidő feléig tudták tartani az előnyüket. Az első félidőben mind támadásban és védekezésben is álmosak voltunk, átvettük az ellenfél játékát, amit természetesen ők játszottak jobban. Aztán a második félidőben sikerült felébredni és megtalálni a saját játékunkat. Pontos és kellően agresszív védekezéssel és gyors, könnyű gólokkal átvettük a vezetést, amit sikerült is megtartani a végéig.

A SZoESE összeállítása (és pontszerzői)

Rédecsi Bence – Fekete Ádám(3), Albert Krisztián, Major Norbert, Tuider Milán(1), Kövécs Mátyás, Dominek Győző(1)

CSERE: Nagy András(1), Horváth Konrád(10), Salamon Zalán(3), Gál László(3), Farkas Ferenc(2), Pálóczi Dávid(2), Ludvig Benedek(5), Szabó Barnabás(1), Sándor Bálint(1)

 

Edző:             Tánczos Balázs, Ludvig József

Jók:                Horváth Konrád, Rédecsi Bence


« Vissza az előző oldalra!


Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar