Férfi Röplabda / Szakosztályról

SzakosztályrólSzakosztályról

A röplabda az egyetem sportrepertoárjában már a kezdetektől fogva szerepel, váltakozó eredményekkel. Az 1980-as években Szombathelyen több férfi röplabdaszakosztály működött NB1-es és NB2-es szinten egyaránt. Jelenleg Vas megyében egyedül az egyetemnek van férfi röplabda szakosztálya, ami az NB2-ben szerepel, az utóbbi években mindig dobogós helyezést megszerezve.

 Az edzéseken megszerzett tudással és egy minimális plusz szabályismerettel kiegészítve a sportolók sikeresen szerepelhetnek a ma már teljesen különálló sportág a strandröplabda versenyeken, melynek sokkal egyszerűbb a versenyrendszere. A jelenlegi csapatból többen szakedzői továbbképzésen vesznek részt, vannak közölük, akik fiatalabb korosztályos csapatoknál már edzőként dolgoznak.

Szakosztályunk szakmai célkitűzése nem az, hogy kizsigerelt élsportolókat termeljen, hanem az hogy olyan technikai tudással és fizikai felkészültséggel lássa el a játékosokat, hogy azok a tanulmányaik befejezése után a hivatásuk gyakorlása közben kamatoztatni tudják azt, vagy a civil életben kikapcsolódáskor, vagy strandoláson ügyességükkel szórakozni, szórakoztatni tudjanak.

Természetesen ez nem jelenti azt, hogy, aki olyan tudás és fizikai szintre fejlődik, hogy akár profi röplabdás karriert is megpróbálhat, azt visszatartanánk. Őket maximálisan támogatjuk, mert az is egy plusz motiváció a többiek számára. Szerencsére és a jó munkának köszönhetően az elmúlt években volt már példa hasonló helyzetre.
 


« Vissza az előző oldalra!

Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület - Magyar